Idag har jag bl.a. bakat saffransskorpor o de blev riktigt goda.
Jag gjorde det enkelt för mig och valde "Leilas" i Leila bakar skorpor med apelsin o pistagenötter.
Kan verkligen rekommendera dessa då de blev supergoda.
Kram Helena.
- 100 g smör
- 1 g saffran
- 2 ekologiska ägg
- Skal av 2 ekologiska apelsiner
- 1 1/2 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl skalad pistagemandel
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
- Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar