måndag 18 november 2013

En ledig dag

Saffransskorpor

Idag har jag bl.a. bakat saffransskorpor o de blev riktigt goda.
Jag gjorde det enkelt för mig och valde "Leilas" i Leila bakar skorpor med apelsin o pistagenötter.
Kan verkligen rekommendera dessa då de blev supergoda.

Kram Helena.



  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ekologiska ägg
  • Skal av 2 ekologiska apelsiner
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  •  2 dl skalad pistagemandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
  5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  9. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar